De Bijbel als spiegel / Aurelius Augustinus

Uitgeverij: Jongbloed Boeken, Heerenveen
Jaar: 2018
ISBN13: 9789085202998
Beschrijving: Aan het eind van zijn leven stelde de kerkvader Augustinus (354-430) een bloemlezing samen van passages uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament, waarin richtlijnen waren opgenomen voor een goed leven. Uit bekende en minder bekende Bijbelboeken haalde hij d geboden en verboden, waardoor lezers niet alleen werden geconfronteerd met hun eigen onvolmaaktheid, maar ook werden aangespoord te streven naar perfectie: in het werk, in de levensordening, in de omgang met anderen en in de relatie tot God. Augustinus' selectie levert niet alleen een boeiend tijdsdocument op, maar de bloemlezing kan ook nu nog als een spiegel werken waarin lezers zichzelf kunnen 'zien' en zelfconfrontatie onvermijdelijk is. De Bijbel als spiegel is bezorgd en van aantekeningen voorzien door Vincent Hunink en Joost van Neer. De inleiding is van de hand van Paul van Geest.