Augustinus, de kerkvader van het Westen

Zijn Leven, Zijn Leer, Zijn Invloed
Auteur(s):
K. van der Zwaag
Uitgever:
Groen
Verschijningsdatum:
Druk:
Pagina's:
384 pagina's
Taal:
EAN:

Samenvatting

De kerkvader Augustinus (354-430) behoort stellig tot de hoofdfiguren in de kerkgeschiedenis voor de Reformatie. Dit boek geeft een begrijpelijk overzicht van zijn leven, zijn denkbeelden en zijn belangrijkste werken. De auteur staat stil bij Augustinus' polemiek met de Pelagianen en semi - Pelaglanen. Het boek tekent Augustinus als de grondlegger van de Reformatie en is daarom met name geschikt voor elke geïnteresseerde lezer binnen de gereformeerde gezindte. Het boek is gedocumenteerd geschreven op grond van de werken van Augustinus zelf en brengt vele onbekende citaten uit diens antipelagiaanse werken aan het daglicht. Wet een vlotte pen, veelszins boeiend en op deskundige wijze weet drs. K. van der Zwaag de ongetwijfeld grootste kerkvader van het westen bij een breder publiek te introduceren," zo schrijft Augustinus - kenner dr. J. van Oort in zijn Ten Geleide voor dit boek.

Bestellen bij Bol.com