Begrip | Johannes Chrysostomus

Johannes Chrysostomus

5 relevante onderdelen gevonden voor het begrip 'Johannes Chrysostomus'

Christus is niet alleen Koning, beleed de Vroege Kerk, maar ook Priester. Als Priester verzoende Hij de zonden van de gelovigen.
Lees meer
Voor de derde keer vindt vanaf maandag de Week van de Vroege Kerk plaats. „Ik kijk er naar uit om samen te luisteren naar wat de Vroege Kerk ons wil leren”, zegt prof. dr. M. A. van Willigen.
Lees meer
[...] Waar is, o dood, uw prikkel? ... Christus, opgestaan uit de dood, is de eerste van de ontslapenen geworden. Hem zij de roem en de kracht in de eeuwen der eeuwen. [...]
Lees meer
Was de Bijbelse Jozef vooral een type van Christus of was hij een getraumatiseerde man die de schok van zijn jeugd nauwelijks te boven kon komen? Of was hij beide?
Lees meer
Wie ervaring heeft met het maken van een preek, weet dat dit bepaald geen sinecure is. Helemaal niet wanneer je ook nog eens verschillende doelgroepen onder je publiek wilt aanspreken(!). En is dit überhaupt mogelijk? De vierde-eeuwse kerkvader Johannes Chrysostomus (‘Gouden mond’) ging hiertoe in ieder geval de uitdaging aan. In dezelfde preek richtte hij […]
Lees meer