Herontdekking van het graf van Paulus?
Bij opgravingen in de kerk van Sint-Paulus-buiten-de-Muren in Rome is een sarcofaag herontdekt waarin de apostel Paulus begraven zou zijn. Dat meldt het Vlaamse persbureau Kerknet en het Nederlandse Reformatorisch Dagblad.
Herontdekking van het graf van Paulus?
Bron: KerkNet Vlaanderen, 10 juli 2005.
De Vaticaanse archeoloog Giorgio Filippi is ervan overtuigd dat hij een van de belangrijkste ontdekkingen van het Avondland gedaan heeft. Bij opgravingen in de kerk van St.-Paulus-buiten-de-Muren werd de sarcofaag herontdekt waarin de apostel Paulus zou begraven zijn. Paulus van Tarsus was na Christus de belangrijkste verkondiger van het christelijke geloof. De archeoloog Filippi slaagde erin om zich met een tastopgraving door het zware tongewelf te wurmen tot bij de volledig intact gebleven sarcofaag van de apostel Paulus. “In het graf liggen geen documenten, geen verdragen, alleen beenderen.” De stenen sarcofaag bevindt zich in de middenas van de basiliek. Vroeger konden alle bedevaarders het graf hier zien en aanraken. “Dat was een revolutionaire vernieuwing, totaal verschillend van het graf van Petrus dat zich onder de Sint-Pieter bevond. Naar het voorbeeld van Sint-Paulus werd het daarna in de hele westerse christenheid gebruikelijk om sarcofagen van heiligen en martelaars als altaar te gebruiken.”
“Ik ben gerust. Ik heb mijn werk gedaan”, zegt Giorgio Filippi. “Anderen moeten nu beslissen. Dat kan ik mijn werkgever niet voorschrijven.” De archeoloog Filippi vergelijkt de waarde van zijn ontdekking met de herontdekking van het graf van Petrus in de St.-Pieterbasliek in Rome.
Sarcofaag apostel Paulus herontdekt
Bron: RD, 15 juli 2005.
Bij opgravingen in de kerk van Sint-Paulus-buiten-de-Muren in Rome is een sarcofaag herontdekt waarin de apostel Paulus begraven zou zijn. Dat meldt het Vlaamse persbureau Kerknet.
De Vaticaanse archeoloog Giorgio Filippi is ervan overtuigd dat hij een zeer belangrijke ontdekking heeft gedaan. Filippi slaagde erin om zich door het zware tongewelf te wurmen tot bij de volledig intact gebleven sarcofaag van de apostel Paulus. “In het graf liggen geen documenten, geen verdragen, alleen beenderen”, aldus de archeoloog. De stenen sarcofaag bevindt zich in de middenas van de basiliek.
Vroeger konden alle bedevaartgangers het graf hier zien en aanraken. Voor die tijd was dat een revolutionaire vernieuwing, totaal verschillend van het graf van Petrus, dat zich onder de Sint-Pieter bevond. Filippi: “Naar het voorbeeld van de Sint-Paulus werd het daarna in de hele westerse christenheid gebruikelijk om sarcofagen van heiligen en martelaars als altaar te gebruiken.”
De archeoloog Filippi vergelijkt de waarde van zijn ontdekking met de herontdekking van het graf van Petrus in de Sint-Pieterbasiliek in Rome.