Home Actualiteit Preken kerkvader Origenes ontdekt

Preken kerkvader Origenes ontdekt1

MÜNCHEN In de Beierse Staatsbibliotheek in de Duitse stad München zijn onlangs Griekse handschriften van kerkvader Origenes (184/185 253/254) ontdekt. Waarschijnlijk gaat het om preken over de Psalmen.

De ontdekking werd gedaan bij het catalogiseren van Griekse manuscripten uit de collectie van Johann Jakob Fugger. Dat maakte de Staatsbibliotheek maandag bekend. Origenes van Alexandrië wordt wel gezien als een van de belangrijkste kerkvaders voor Augustinus. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van de allegorische interpretatie van de Bijbel.

Het handschrift stamt uit de twaalfde eeuw. Het handschrift vormt een waardevolle aanvulling op de fragmenten van Origenes' preken over de Psalmen die in het Latijn zijn overgeleverd.

Het manuscript is al gedigitaliseerd en is hier te raadplegen.

Bron

Pagina laatst gewijzigd op: 12-06-2012